[O1] Logi-jak to właściwie się robi ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boneso
    Classic
    • 2011
    • 25

sebu, poczytaj tutaj

• s1
    Ambiente
    • 2010
    • 185

Witam.
    Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak dobrze zdiagnozować auto, kabel mam juz pół roku kkl ale coś checi brak. Popdowiedzcie mi jak wykonać logi(łopatologicznie na podstawie vag coma).
    1.Czy aby zdiagnozować auto mam wykonać logi dynamiczne czy statyczne
    2.Jak dokładnie sie to robi, wiem na tyle że trzeba być min na 3 biegu i przy obrotach 1.500 wcisnać start i przy 4200 stop
    3. O co chodzi w sekcjach ile na raz mogę zrobić, i od czego zależy które sekcje "loguje"

np przypuścmy że auto kiepsko ciągnie, którą sekcję wykonać?
    ps czy w benzynie robimy tak samo??
    pozdo

Komentarz

• K_Popiel
      Rider
      • 2010
      • 608

Proponuję poczytać tutaj:

Po uruchomieniu programu VAG-Com wykonujemy następujące operacje: 1. Odczytujemy błędy z komputera silnika (ECU): Select 01-Engine 02-Fault Codes po czym zapisujemy wyświetlone błędy do pliku .txt i zamieszczamy na forum. 2. dla odczytu bloków wartości mierzonych: Select Engine-01 Meas. Blocks - ...

Przepływomierz oznaczenie czujnika: G70 niem.: Luftmassenmesser (lmm) ang.: Air Flow Meter (MAF) pl.: przepływomierz masy powietrza, miernik masy powietrza potocznie: przepływka Aby dokonać analizy przepływomierza musimy logować dynamicznie następujące grupy: 000, 003, 008, 010 oraz 011. 1. badan...

wszystko fajnie opisane Pozdrawiam.
      // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
      ------------------------------------------------------

Komentarz

• s1
        Ambiente
        • 2010
        • 185

Wszystko ok tylko było parę pytań a nie było odp.np czy trzeba wykonywać wszystkie logi w każdej z sekcji czy tylko poszczególne a jak tak to które są najważniejsze, kluczowe.

Komentarz

Pracuję...